Digitalt dypdykk #7


Da jeg oppdaget, det på mange måter vannvittige, programmet Windows Movie Maker en gang jeg var hjemme på juleferie, gikk jeg straks i gang med å lage en musikkvideo. Det musikalske råmaterialet var upåklagelig, men videoklipp var det dårlig med. Den andre musikkvideoen som kom senere på våren ble hakket bedre, selv om den første også har sine stunder.

Når jeg nå ser den igjen er det tydelig ivrigheten til å få laget noe har vært i overkant høy. De første 45 sekundene bærer preg av jeg filmer fra sofaen bare for å få noen klipp å teste det ut på. Så går det rett over i noen klipp som er filmet uten at filmeren vet at han filmer. Dette klippet kommer igjen etter 1:45, og da har jeg oppdaget en effekt, og effekter må brukes – på det samme klippet. Men rett før det har gått to minutter kommer regien og skuespillet inn, og  hele videoen tar en dramatisk dramaturgisk vending. Blir nesten litt skummelt. Effekter og raff krysklipping har blitt en lek.

Men når det virkelig blir skummelt er når man går tom for videoklipp enda en gang, og bare må ha flere med en gang. Da går man til Windows XP sine egne demoklipp. Disse kan sees rundt 2:50.

Fra rett etter 3 minutter har jeg virkelig funnet formen, og det er bare en seiersgang inn.

Du kan lese mer om bakgrunnshistorien til denne rockklassikeren og synge med på teksten. Låta er selvfølgelig The Prostitute of Rock (Just too Slutty to Be My Bitch) in the Name of Rock ‘n Roll.

Takk til familie som velvillig deltok i dette banebrytende og spennende prosjektet.

[flashvideo file=»video/prosofrock.flv» /]


2 kommentarer til “Digitalt dypdykk #7”

  1. Fantastisch! Eg tenkte på denne for ikkje så lenge sidan (kanskje når forrige snutt blei posta), og eg irriterte meg over at eg ikkje visste om desse filmane eksisterte lenger. Herrlig, herrlig! Burn, baby, burn!

  2. Ekstremt trist å ikkje ha fått vere med på dette mesterverket på annan måte enn iført konfirmantkappe. Så djupt. Så samfunnskritisk. Så konstnærisk!
    Burn, baby, burn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *