Thunderbird


Bilde av bilde tatt på do, for jeg har et bilde av bass på do.

Hvor mange bassister fantes det på 70-tallet. Etter produksjons-mengden å dømme kan det ikke ha vært så uhorvelig mange.

Gjennom noen års bassing har jeg skaffet meg nok basser til å telle på en hånd. En av disse, og kanskje den jeg er mest glad i er en Gibson Thunderbird fra 1976. Den kjøpte jeg for mange år siden gjennom internett og den ble plukket opp på Holmestrand jernbanestasjon. Lenge var dette den eneste operative bassen jeg hadde, men da jeg skaffet meg en annen ble Thunderbirden satt litt til lagring. Litt for avvekslingens del, men også fordi jeg tenkte jeg ikke skulle slite den ut. Det er nemlig Gibsons jubileumsthunderbird fra 1976 jeg har liggende, en såkalt Bicentennial.

Jeg visste at det ikke var laget så mange av den, men da jeg via en annonse på Finn fant en side som viste produksjonshistorikken til Thunderbirder ble jeg litt forfjamset. Av Thunderbirder fra 1976 i min farge er det bare laget fattige 228 stykker. I hele verden. Akkurat her og nå er det utrolig sprøtt å tenke på at for 34 år siden laget de 228 stykker, som i prinsippet skulle dekke etterspørselen i hele verden. Skulle man tro. Og så har en av disse havnet hos meg.


Ett kommentar til “Thunderbird”

  1. […] har vært rasende fornøyd med den og har knapt spilt på noen av de andre siden. Men en ting er helt hårreisende patentert i denne utgaven. Inputen sklir ut og må loddes […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *