Digitalt juledykk #1


Jeg og Helge har hatt for vane å gi folk vi kjenner julegaver. Et år laget vi en juleplate. Helge hadde allerede spilt inn et utall antall vers til et utvalg julesanger som allerede var brukt til julemesseallsang. Derfor var det bare å ta med seg masterteipene, to mikrofoner og to elektriske gitarer med masse fuzz, og i løpet av en hektisk desemberkveld ble platen spilt inn.

Sjangermessig falt sangene inn under sekulære julesanger, og det de trengte var lekre twingitarsolis. Likevel, selv om det tidvis er overdådige gitarlinjer, er platen laget med et tydelig ønske om å skape reell klassisk julestemning. Selve coveret har jeg foreløpig ikke klart å finne igjen, men diverse familiemedlemmer og venner er stolte eiere av et eksemplar, så det skal vel la seg oppdrive.

Men det var for skrint å bare ha coverlåter, så et par egne spesialskrevne julesanger ble med. Første låt ut på platen var en flunkende ny en med tittelen «The Smell of Christmas». En ganske samfunnsengasjerende låt som har et kritisk blikk på julens til tider materielle fokus. Teksten står under, så syng med.

[audio:http://www.langtynnmann.com/wp-content/uploads/2010/12/01-The-Smell-of-Christmas.mp3|titles=The Smell of Christmas – Helge og Sveins jul]

The Smell of Christmas

I give to you, you give to me
The boulevard of broken dreams is free
The present I get is a great big smile
Mr.Claus will probably be gone for a while

Ref:
I heard a noise
In the chimney
Daddy, fire up that place of fire

It´s Christmas time
Can it get much higher
It´s Christmas time
Santa Claus is on fire

Can you feel the scent of joy
I once in childhood was a naked boy
The spirit of holliday sensation blows my mind
Red trousers in fire place is what i find

(Ref)

Let the celebration begin
In the battle with Santa I will win
I love a fresh raindeer stew
Rudolph with plum pudding on my menu


9 kommentarer til “Digitalt juledykk #1”

  1. Åjåjåj! Ein god gammal favoritt! «Hmm-hmm-hmm-hmmmm…»

  2. […] Fjerde låt ut er På låven sitter nissen. Raskt gjennomført på et og et halvt minutt. Ikke så inspirerte gitarsolis her. Kan ha noe å gjøre med at den i utgangspunktet ikke kommer så høyt opp på lista over topp julelåter. Men den skal liksom med. Hvis du lurer på hva dette egentlig dreier seg om finner du mer info i det første juledykket. […]

  3. […] En lengre beskrivelse av prosjektet og teksten til den tidløse låta finner du  i den opprinnelige posten. Du må jo synge med. De øvrige låtene finner du under stikkordet «juledykk». Med […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *