Retrospillbonanza


Den gode mannen Håkon har en uvurderlig samling av spillkonsoller, og endelig var det duket for en etterlengtet retrospillbonanza. En hel haug mennesker var invitert. Dolokket sto alltid oppe og såpestykket var alltid tørt. Kveldens fokus var klassikere og rariteter fra to-tre tiår i skjønn forening.

Leiligheten var spekket med maskineri man sjelden har sett og også svært sjelden hørt om. I tillegg også hele tre arcademaskiner han har pusset opp til tipp topp stand. Men ikke bare ukjent gods. Den mer moderne krabat kunne forlyste seg med den velkjente PS3, mens nostalgikeren kunne felle gledestårer i kompani med en Vectrex. Kanskje den mest fascinerende maskinen. En skjerm med kun blå farge, og når du byttet spill måtte du også bytte en plastikkark foran skjermen som viste brettet du spilte på. Rare greier.

Utover dette var det bare å henge rundt og spille tomlene såre. Det eneste organiserte innslaget var en konkurranse i Bomberman på SuperNintendo. Et spill jeg aldri har spilt før, men dugelig gøy. Håkon hadde spesialbestilt en dings fra Japan som ga mulighet for å spille fire på likt, som til alt hell kom fram nøyaktig i tide. Det var mange som skulle i ilden, så maskinen gikk varm – men da kan man bare hente en ny. Og jammen meg havnet jeg ikke i finalen, noe som utartet seg til en spennende affære, men jeg måtte se meg slått 2-3 etter en egenhendig spastisk tommel som sendte meg rett inn i egen bombe.

Retrobonanza 2013 skal etter sigende allerede være under planlegging.

Den spesielt interesserte kan i filmen under se Vectrex i aksjon, deretter et spill jeg ikke husker navnet på, men som ble runnet i løpet av kvelden for gamle dagers skyld og til slutt jeg som filmer meg selv spillende med en hånd.

[flashvideo file=»video/retrospill.flv» /]

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *