For ganske nøyaktig ett år siden flyttet foreldrene mine fra mitt barndomshjem i Sauland. Samtlige unger var flyttet ut og en ny status som pensjonister startet, og derfor skulle nestemann flytte inn. Litt rart siden vi har holdt hus der siden 1983.

Jeg har ikke vært der siden samme tid i fjor. Men etter så mange år der er minnene sterke og jeg har fremdeles en sterk tilknytning til stedet. Rett før selve flyttingen var et faktum kom jeg på at jeg burde ta opp lyden av huset. Det slo meg at jeg husker veldig mye basert på lyd. Synet er kanskje den beste sansen for minner, men lyd er en sterk nummer to. Etterfulgt av lukt og det taktile, pluss eventuelle andre. Dessverre kom jeg på det litt for sent så jeg fikk ikke tak i godt nok opptaksutstyr og lagt en god nok plan for hva som skulle lydfestes. Men noe ble det.

Jeg har jo alskens bilder og film fra huset, men det å bare høre lyden gir en annen gjenopplevelse av stedet. Merkelig å høre lyden nå ett år etter uten å ha vært tilbake selv.

Her er 5 minutter med lyd fra Sauland for den spesielt interesserte eller tidligere besøkende.

[audio:http://www.langtynnmann.com/wp-content/uploads/2012/09/lydenavsauland.mp3|titles=Lyden av Sauland]