Det har vært mye skriverier i det siste om at FBI på mer eller mindre mystisk vis har fått tak i UDID-numrene  til noen millioner ienheter. Disse er på minst like mystisk vis havnet i hendene på noen iherdige sjeler som selvsagt har lagt de ut på internett. Hvorfor og hvordan FBI har fått tak i de er jo interessant nok, men på et personlig plan ville det jo vært smigrende i tillegg til interessant om FBI hadde nummeret til min kasserte iPhone som tidligere i år gjennomgikk et svakt gjenopplivingsforsøk.

The Next Web har gjort det slik at du kan taste inn nummeret på nettsiden og få ut et svar på om du potensielt er under overvåkning. Jeg oppsøkte skuffen over sovende elektriske artikler for å finne fram telefon og avlese nummer. Men hva møtte meg. En eksplodert iPhone. Noe stort smell kan det ikke ha vært, og eksplosjon er å ta litt hardt i, men det ser ut til at en anelse eksplosjon har funnet sted inni batteriet og batteriet har sprengt telefonen. Greit nok å ikke ha den i lomma.