Lokalkjenner


I stedet for å lure er det bare å spørre. Men det er litt vanskelig å spørre når man ikke er tilstede. En mulighet er å ringe nærmeste telefonkiosk og satse på at noen svarer. Alternativt spørre noen som har sagt de er tilstede.

Localmind er program som er av typen der du skal være snill med fremmede, men ikke fullt så fysisk som i andre. Det hele går ut på at folk kan stille deg spørsmål om hva som skjer rundt deg akkurat nå. Er det mange folk i parken, er iPad utsolgt på butikken eller andre viktige ting som hvordan været er. Hvordan folk finner ut hvor du er, er at Localmind baserer seg på hvor du har sjekket inn via Gowalla, Facebook Places eller lignende.

I dag sjekket jeg inn på establissementet Gourmet Thai. Da jeg var kommet hjem og nøt eksotiske retter tikket det inn et spørsmål på telefonen. Man kan bli paranoid eller glad av slikt. Eller det er egentlig umulig å bli paranoid av selvpålagt forfølgelse, med mindre det er nettopp det paranoia er. Uansett, jeg valgte å bli glad og svarte villig vekk på stedets matmessige kvaliteter. Og fikk gode takk tilbake. Virket som Gunnar S. ble nøgd.

Foreløpig ser jeg ganske ensom ut som lokalkjenner i Norge, men det må være noen flere. Jeg har fått hele to spørsmål til nå. Det andre var faktisk om været i nærheten av Olsen. Muligens mest som en test av programmet.

Foreløpig anes det en viss nytte av programmet, uten at man er klinkende overbevist enda. Likevel, det må være mer nyttig enn å bare lese at noen har spist taco.


2 kommentarer til “Lokalkjenner”

  1. Høyres ut som ein pussig blanding av triveleg dugnadsånd og sjølvforskylt paranoia, ja.

    Men uansett – Go Gourmet Thai!

  2. Ja, Gourmeten leverer høy qualitet svært effektivt! Phat Kung, nam-nam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *