Bilstrøm


Sommeren går utover fysikken og mentale prosesser. Jeg har blant annet en tendens til å begynne å lespe. I tillegg går enten korttidsminnet og/eller langtidsminnet i dvale eller det er bare det at jeg ikke gjør noen ting om sommeren. Men nå er sommeren straks over og jeg kom på en ting jeg gjorde. Jeg skaffet meg en ny bil.

En ny bil fra 1996 har ikke CD-spiller. Den har kassettspiller. Når jeg da har en alternativ bilstereo fra forrige bilprodukt er det på sin plass å oppgradere selv om runde medier er på vei ut og de CDene jeg har ligger et sted i boden. Men det må gjøres, om ikke annet for å kunne knytte sammen noen ledninger og få det til å fungere.

Ledningene fra den innkommende bilstereoen hadde jeg overraskende nok merket med hva den enkelte ledning skal inneholde. Helt sikkert et tips fra min gode far som bisto prossessen forrige gang. Denne gangen var jeg overlatt til meg selv å finne ut hva de ulike ledningene i bilen ville for noe. Men internett er som alltids til hjelp. Så full av optimisme benker jeg meg i bilen med nødvendig verktøy: Leatherman, skrutrekkere, sukkerbiter, iPad og teip.

Strøm er rare greier. Har aldri helt skjønt ohm, volt og ampere, men pluss, minus og jord mener jeg at jeg skulle ha oversikt over. Jeg fikk det i alle fall ikke til. Eller jeg fikk koblet alt sammen, men strømmen fant ikke veien. Bortsett fra tilbake til kassettspilleren. Den ville samarbeide bare den ble skrudd på plass igjen. Jeg skylder på lav sommerferieinfisert tankekraft og konkluderer foreløpig at jeg innen automobilitet må holde meg til det analoge en stund til.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *