Mekaniker: Bil


For første gang uten min fars kyndige veiledning og utførelse var jeg bilmekaniker. Startet lett, men likevel gjennomført på rekordtid. Gjelder bare å velge riktig verktøy.

Bilopphuggeribransjen er en fantastisk bransje. Stålkontroll på inventar, og selv om de har internettsider fra 90-tallet er de suverene å søke i. Mandag tidlig kveld ringte jeg Røsnæs Bilopphuggeri og fikk bestilt to gassfjærer til å holde oppe panseret på bilen. Det skal innrømmes at bilmentoren hadde gjort innkjøpsundersøkelsene. Torsdag tikket det inn en tekstmelding, og det var bare å få pakka henta.

Så var det bare å sette i gang. Jeg regnet med at det ville ta enten 10 eller 30 minutter. Men hvordan holde oppe et panser som ikke vil stå oppe når du er alene om jobben. Heldigvis for meg selv kaster jeg sjelden noe, så restmaterialet fra benkbygging fungerte perfekt.

Og når man velger riktig type verktøy – en Leatherman, klokker slikt arbeid inn på 10 minutter. En suksesshistorie fra ende til annen. Hadde jeg bare kunne bruke en anelse Gaffateip hadde det vært fullstendig fullkomment.


5 kommentarer til “Mekaniker: Bil”

  1. Supert altså!

    Alltid gøy å fikse ting med suksess. Var veldig fornøyd da jeg byttet ut vindusviskerspylermotoren på den gamle Ford Ka’en vår. Andre fiks jeg gjorde på den var å tappe den for girolje i den tro at det var motorolje… Da døde girkassa. Til mitt forsvar må jeg si at tappeskrue for girolje visstnok er svært uvanlig på biler… På nyForden holder jeg stort set fingra unna – og gjør service i Shweeden.

  2. Kudos for bytte av vindusspylemotor! Og fort gjort å ta feil av skruer. Kunne fint gjort det samme jeg også. Men du må freiste lukka på nyforden også. Spennende! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *