For første gang uten min fars kyndige veiledning og utførelse var jeg bilmekaniker. Startet lett, men likevel gjennomført på rekordtid. Gjelder bare å velge riktig verktøy.

Bilopphuggeribransjen er en fantastisk bransje. Stålkontroll på inventar, og selv om de har internettsider fra 90-tallet er de suverene å søke i. Mandag tidlig kveld ringte jeg Røsnæs Bilopphuggeri og fikk bestilt to gassfjærer til å holde oppe panseret på bilen. Det skal innrømmes at bilmentoren hadde gjort innkjøpsundersøkelsene. Torsdag tikket det inn en tekstmelding, og det var bare å få pakka henta.

Så var det bare å sette i gang. Jeg regnet med at det ville ta enten 10 eller 30 minutter. Men hvordan holde oppe et panser som ikke vil stå oppe når du er alene om jobben. Heldigvis for meg selv kaster jeg sjelden noe, så restmaterialet fra benkbygging fungerte perfekt.

Og når man velger riktig type verktøy – en Leatherman, klokker slikt arbeid inn på 10 minutter. En suksesshistorie fra ende til annen. Hadde jeg bare kunne bruke en anelse Gaffateip hadde det vært fullstendig fullkomment.