Vårsyssel


TreklatringVår og varme vær gir nye muligheter, og når våren først kommer dukker det opp en hang og trang til å bedrive egentradisjonelle sysler. Som en slags feiring av våren kanskje. Høyt oppe på syssellista ligger følgende og jeg har fått utført to av disse til nå.

Den ene er å lage demninger og lede vann fra sølepytter i riktig retning. Nærmeste nabo Lekeplassen har gitt gode muligheter for dette i år.

En annen er å klatre i tre. I mangel av det fantastiske eiketreet i Sauland letet jeg fram et godt egnet bjørketre. Gjorde samme susen. Merker at jeg ikke er like stø i ballansenerven lenger, men kom meg opp på akseptabelt nivå.

En tredje syssel er litt vanskeligere å få til da det kreves en sunn økonomi og deltakere. Jeg snakker selvsagt om å kaste på stikka. I yngre dager var det fram med kronestykkene så fort snøen gikk og det var mulig å streke opp jorda. Det kunne være pyramide, sirkel, en strek eller i noen tilfeller kaste nærmest veggen. Så om noen er intresserte i vårlig gambling er det bare å si fra.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *