Musehjerte


Hjertelytt.
Hjertelytt.

Man har sine skavanker og jeg har et til sjeldne tider galloperende hjerte. På folkemunne kalt musehjerte. Det er situasjonsbetinget, det vil si at det kan oppstå i ved for eksempel en kombinasjon av lavt matinntak, stress, fysiske utskeielser og annet. Det er i alle fall min diagnostiske vurdering. Men etter ytre påtrykk har jeg lovt å gå til legen neste gang det skjer.

Denne neste gangen var midt under første konsert med CablesMusikkens dag. Det som skjer når musehjertet inntreffer at pulsen i løpet av et sekund hopper opp og legger seg flatt et sted rundt 220. Og der blir den. Veldig rar følelse for selv om kroppen virker slapp og rolig jobber deler av den knallhardt. Dette gjør at jeg blir sliten på en rar måte og før litt sakte syn. En slags fysisk-kognitiv dissonans. Denne gangen hoppet hjertet så lenge at jeg tenkte at nå gjøre jeg som de sier og tar en tur til legen.

Komisk nok sier legen at dette er noe som topptrente idrettsutøvere kan oppleve når de er ferdige med karrieren. Og som jeg tenkte at det ikke er noe farlig. Kan faktisk fikses ved å svi av noe rundt hjertet eller noe. Uansett, selv om det ganske sikkert er situasjonsbetinget fikk jeg teipet på meg lytteutstyr som jeg skal ha på i 48 timer for å se om de finner ut noe unormalt. Det gjør de nok ikke, men det er det nærmeste jeg har vært Robocop.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *