Virkelighetens Mikado


Historien om benken ruller videre! Etter at jeg måtte kapitulere forrige lørdag, vendte jeg nå tilbake med nykalkuleringer og friskt mot. Gårsdagens Kalle var med og skulle kjøpe materialer til en hjemmelaget høydispenser.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gå for uimpregnerte materialer siden det er de eneste Maxbo vil kutte opp for meg. Men jeg fant ikke noe som passet, så da bretta jeg opp armene og tok håndsaga fatt. Etter noen runder med målebånd og en nyrekalkulering var jeg i havn. På rekordtid om jeg må si det selv. Kalle mente jeg hadde nok materialer til en liten terrasse. Eventuelt til et bomberom med plass til nok hermetikk. Mulig han faktisk har rett.

Men hvordan få plass i bilen? Jeg stabler som regel etter Tetrisprinsippet, men Kalle introduserte noe nytt. Mikadoprinsippet! Fantastisk. Satt som ei kule.

På veien ut av Maxbo må man alltid stoppe for kontrolløren som sjekker at man ikke har uredelige varer i bilen. Og han viste seg å være en SAAB-entusiast. Og siden vi kjørte SAAB måtte vi slå av en prat om SAAB sin 16-ventilers modell som kom i 1985. Mannen selv hadde en fra 1987 som han aldri hadde hatt service på eller byttet støtdempere. Og den hadde gått nærmere 300.000. Tidligere på dagen hadde han hatt en kunde i porten som hadde den nevnte modellen fra 1985, og den hadde gått 340.000 og ikke byttet støtdempere. Utrolig. SAAB folkens, SAAB. Trivelig og topp mann med andre ord!


2 kommentarer til “Virkelighetens Mikado”

  1. Det er jo påkrevd, sånn at de kommende slekter skal se at det var sant det mytene foreller om!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *