Hodekamera


Jeg har en stund hatt en plan som innebærer å montere et kamera på panna. Noe skal man jo gjøre om kvelden også.

Det første jeg forsøkte meg på var å kjøpe en badehette som jeg skjærte et lite hull til linsa og la kameraet bak. Problemet her var at det ble noe trangt for skallen, og det ble klart for meg at panna ikke er helt loddrett, så jeg måtte dytte kameraet ned på neseryggen omtrent. Svært ubehagelig og noe redusert syn.

Men så kom jeg på at jeg har tilgang på store mengder gaffateip, og med det kan man lage det meste. Et dobbelt lag med teip over og rundt skallen, pluss en liten lomme i front gjorde susen. Et par justeringer må til for å få det beint nok, men jeg er nå i det minste nærmere målet.


6 kommentarer til “Hodekamera”

  1. Takk! Viktig å se bra ut! Og så kan folk få se livet gjennom mine øyne. Teknologien i dag…

  2. Jeg har løsninga faktisk. Fikk gorillapod til bursdagen. Den kombinert med minimalt med gaffa så er vi der.

  3. […] Selv om hoppet ikke var like stort som fra garasjetaket var det utfordrende i det at landingen måtte sikres med en hånd på rattet for å i det hele tatt kunne filme den dristige ferden. Dette igjen aktualiserer hodekameraet. […]

  4. […] Den første versjonen som nådde beta var hakket bedre. Det var det samme kameraet festet til en slags hjelm laget av gaffateip. Her var det fortsatt utfordringer med hensyn til vinkel og også bevegelse i kamera når kropp og hodet flyttet på seg. Denne kom heller ikke i reell produksjon. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *