Berlin


Så var jeg i Berlin igjen. Denne gangen var jeg sendt, sammen med Richard, på Online Educa av jobben. To dagers konferanse, med en selvpålagt bonusdag i etterkant.

Konferansen holdes årlig på det noe litt voldsomme hotellet InterContinental. To dager med noen bra og noen mindre bra foredrag, svulstig mat og strilga hotellrom. Berlin var beinkaldt akkurat disse dagene. Taxisjåfør kunne opplyse om at det også var svært sjelden kost med slikt vær. Godt da at man kunne oppholde seg innendørs i 48 timer. Men på lørdag var det ut og se på byen.

Vi spiste blant annet pølsebonanza og surkål på det nydelig brune stedet Zwiebelfish. Dette stedet skal ha vært et av Jahn Otto Johansens foretrukne steder. Han så vi ikke noe til, men vi så et bilde av Jonas Gahr Støre på veggen, samt en høyst levende katt. Av byens mer historiske steder tuslet vi selvsagt innom Brandenburger Tor, Riksdagen, Checkpoint Charlie og et par flere.

Utover det var det jo å gjøre det som tyskerne gjør, og de er veldig glad i jul. Julemarked ble frekventert, men etter å ha vandret som massemønstrete pingviner en stund måtte vi melde tapt for kulden og trekke inn.

Tyskerne er jo kjent for å være et tydelig folkeslag som har klare regler og retningslinjer. Dette gjør seg også og heldigvis gjeldende på byens toaletter. Toalettkunst har lenge vært en favoritt, men toalettreglement er ikke dumt det heller.

Beskjeden om å tisse riktig er egentlig en melding om at du tisser miljømessig riktig, siden urinalet ikke bruker vann. Likevel kan det også forstås som at du skal passe på å holde strålen innenfor ramma. En bonusdetlaj her var at når den egenproduserte vannstrålen traff porselenet lyste hele topplokket på urinalet opp, og beskjeden ble svært mye tydeligere.

Etter et par tapre forsøk på å i det minste få se på en AppleTV, begynte kneleddene å gi etter for minusgradene. Vel tilbake på hotellet var det gjort i stand til ball for Tysklands Porcheførere. De gjorde ikke så mye utav seg, og var en flott gjeng.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *