Det endelige resultatet


For å fullføre historien om veien inn og ut av studio, kommer her den første av de to låtene. Den har jo funnet veien til internett for noen dager siden, men her er den uansett:

[audio:http://www.langtynnmann.com/wp-content/uploads/2010/05/01-Intet-er-nytt-under-solen.mp3|titles=Intet er nytt under solen]

For å være helt ærlig synes jeg vi har gjort en god jobb. For en låt. Mørke saker, men med en ekstremt skjult positiv tvist på slutten.

Dette er for den nerdete spesielt interesserte. Jeg kan skryte på meg 10 vekttall (!) i populærmusikkanalyse, og etter å ha hørt låta en usannsynelig mengde ganger har det gått opp et lys for meg på hvordan låten er komponert. Arne Bendisken, for en mann, men det går altså i 5/4 hele veien, noe som gir følelsen av at hver takt starter der den begynte, noe som understreker hele temaet for låten. En evig runddans, og på slutten så kverner det samme riffet om igjen og om igjen.

Og den positive tvisten? Det var Sondre Tekniker sin idè å legge det på, mest fordi han syntes det hørtes flott ut, men med en overraskende utilsiktet effekt. Helt på slutten av låta i de siste åtte taktene kan du høre en hi-hat som markerer 1, 3, 5, 2, 4, osv, altså en insistering på 4/4 den enkleste og mest rett fram frigjørende taktart! Frigjøring folkens, frigjøring. For den spesielt interesserte.


2 kommentarer til “Det endelige resultatet”

  1. […] Det endelige resultatet har gitt et første resultat! En flott notis på Morgenbladets kultursider. Til og med et bilde av Åse Kleveland. Det passer finfint det, selv om The Vineyards i følge presseskrivet “foretrekker Grynets versjon”. Ikke et vondt ord om Åse. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *