Toalettkunst


Dofasilitetene på byens kafeer og utesteder er i prinsippet stort sett ganske like og fyller en nødvendig funksjon. Interiørmessig kan det variere noe, og kan skape en viss underholdning. Til eksempel har eller i alle fall hadde noen av blinderndoene nedskriblet noen spørsmål og svar, samt et og annet filosofisk utbrudd. Til tider interessant.

I dag besøkte jeg Kafe Celsius nede i kvadraturen. Et dobesøk var på sin plass, og inne i båsen var følgende bilde – eller skal jeg si kunstverk, strategisk plassert i øyehøyde fra sittende posisjon.

Det er flere ting jeg synes er rart med dette. Det ene er motivet som er relativt uinteressant og kjedelig. Kombinasjonen av bildemotiv og hvor bildet er plassert i rommet er noe forstyrrende. En annen ting er at det er til salgs, men hvem vil kjøpe et dobefengt kunstverk og henge det i stua. Og til sist det faktum at bildet koster hele 5000 kroner.

Til sammenligning er utsikten fra doen på Revolver denne.


3 kommentarer til “Toalettkunst”

  1. Jeg føler du stiller noen særs viktige spørsmål i dette innlegget! Jeg er nok ikke helt enig i at det første objekter er uinteressant – heller tvert imot! Men for å slippe å gå inn i en lengere diskusjon om god/dårlig kunst skal jeg heller følge opp med noen egne observasjoner ved en senere anledning. Dette er en debatt som det norske samfunnet trenger!

  2. Nei, altså, ikke helt uinteressant, men innen kategorien/temaet er det et ganske slett motiv?

  3. […] klare regler og retningslinjer. Dette gjør seg også og heldigvis gjeldende på byens toaletter. Toalettkunst har lenge vært en favoritt, men toalettreglement er ikke dumt det […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *