Muldvarpen


Jeg har alltid likt tegneserier og animasjonsfilmer. Selvsagt også i barndommen. Av naturlige årsaker har blir jeg på nytt sittende og se på barne-tv av og til. Da er det fint og få gjensyn med serier som snurret og gikk da jeg var i den primære målgruppen. En av disse er Muldvarpen.

Muldvarpen er en tsjekkisk serie produsert i tiden bak Muren og handler om en liten, ja, Muldvarp som tusler rundt og hjelper venner og bekjente som har havnet i nød eller uføre. Veldig greie oppdrag, men her om dagen måtte han jammenmeg hjelpe til i en kaninfødsel.

Enten har barne-tv endret seg veldig, eller så var Østblokken opptatt av at barn skulle lære hvordan ting faktisk hang sammen og ikke pakke barna inn i puter. For da la ingenting imellom. Ingen tvil om hvor kaninbarna kommer fra. Jeg henger meg på Østblokkpedagogikken.


2 kommentarer til “Muldvarpen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *