Datagjøk


Etter å ha sovet på det og gjort en sjekk på fil-datoer kom jeg fram til at jeg ikke har vært en gjøk likevel. Men en dobbeltgjøk i går. Jeg har startet disken tidligere. Ting er fortsatt borte. Det var en grunn til at jeg hadde en en ekstra strømforsyning. Tror jeg må loggføre alt jeg gjør for å få oversikt. 

Alt var inni her likevel.

Det finnes en kabel for alt og jeg har ganske mange av de. En av disse er en ganske vanlig strømforsyning det står Iomega på. Denne ser jeg på ganske ofte i min søken etter andre kabler. Da blir jeg påmint den digitale tsunamien som rammet meg i 2009. Den eksterne harddisken med det meste av mitt digitale liv brøt sammen.

Et lite plaster på såret var at jeg fikk tilsendt en ny, men innholdet var borte. Denne nye harddisken har jeg aldri brukt. Det var mye fram og tilbake før jeg fikk den, og i mellomtiden kjøpte jeg en annen og så bidro denne dramatiske hendelsen til innkjøp av en NAS.  Så harddisken har bare ligget i en eske.

Men i dag hadde jeg kabelrydding. På høy tid. Den idiotisk store mengden måtte få et system, Der dukket Iomegakabelen opp igjen og ved en nærmere undersøkelse begynte det å demre  hvorfor jeg egentlig ikke hadde brukt disken. Den passer ikke til disken. Da jeg fikk erstatningen fikk jeg ikke med strømkabel. Jeg etterspurte det og fikk strømkabel. Den var feil, så jeg spurte en gang til og fikk den samme. Da ga jeg opp.

Men nå noen år senere har jeg en strømkabel som muligens kan passe. Jeg ser på disken for å få dette bekreftet og legger merke til en liten klistrelapp der det står noe sånt som at dette produktet er et erstatningsprodukt der deler eller alt kan være byttet ut.

Kan det være at ikke alt er byttet ut, alt utenom selve disken. Kan dataene likevel ligge der. Svaret er ja. Jeg må ha oversett det vesentlige detaljen om at noe kan ha blitt byttet ut og bare lest at alt er byttet ut. Der har du datagjøken.

I fem år har jeg tenkt på hva jeg egentlig mistet. Jeg har trodd jeg har funnet tilbake det meste av det. Og svaret er ja der også. Det var faktisk ikke så mye på den jeg ikke hadde fra før. Nesten litt skuffende. Hadde håpet på glemt gull.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *