Det har lenge vært et stort ønske å få et digitalt sømløst hjem. Nå er jeg nærmere enn noen sinne. Jeg litt fikk og litt kjøpte en NAS til jul.

Delfinansiert av julens velgjørere gikk jeg til anskaffelse av det som skal redusere risikoen for nok en digital tsunami. NASen er en bitte liten server som alle komputeraktige ting jeg har til rådighet kan kommunisere med. Her kan jeg lagre alle data og får dermed samlet alt på ett sted, slik at jeg ungår det tiltagende datakaos jeg har nå, pluss at den tar backup automatisk av alt sammen. Dette er framtiden for enhver husholdning.

Den ekstra bonusen er at via mediesenteret xbmc, som jeg kan kjøre fra den lille Dell-maskinen jeg fikk for 800kr, kan spille av film og vise bilder på TV, og spille av musikk på stereoanlegget.

Tilleggsekstrabonusen her er at alt dette igjen kan kontrolleres fra iFonen. Det er jo for godt til å være sant. En liten jobb gjenstår med å få plassert alt på riktig fysiske sted. Blant annet skal Dellen gjemmes bort et sted. Men det er detaljer. Den lille blå prikken nederst er NASen.