Digitalt dypdykk #4


Når jeg tenker etter så var jeg til en viss grad en populær artist en kort periode i 2003, men til gjengjeld en ekstremt anonym en. NRK Urørt var tumleplass for mitt lite kjente men famøse alter ego DJBæsj. Senere byttet jeg artistnavn til det mer internasjonale DJBash, men da var egentlig den karrieren lagt på hylla.

Utgangspunktet var et buksekjøp i desember 2002, for butikken hadde et tilbud at om du kjøpte buksetøy fikk du med et musikkprogram som het eJay. Tilbudet var egentlig over, men jeg klarte å overtale buksekvinnen til å gi meg et eksemplar uansett. Programmet var simpelt nok. En rekke samples man kunne klippe fra og selvsagt mulighet for å legge inn egne lyder.

Lang juleferie gir ofte litt dødtid, så eJay ble installert på pappas PC og var perfekt underholdning. Tidligere hadde jeg underholdt meg selv med å legge inn spesiallyder knyttet til ulike operasjoner i Windows. Tror ikke pappa hadde lyden mye på for jeg hørte aldri at han klaget. Lydene var lagt slik at når du for eksempel minimerte et vindu hørte du jeg si «liten Svein» og tilsvarende «stor Svein» når du maksimerte vinduet. Eller «trats er start baklengs» hver gang du trykket på start-knappen. Fiffig. Disse lydene ble brukt i låta, og låta fikk tittelen «Jadda» etter en av Windowslydene.

Etter å ha kost meg glugg i hjel med å lage dette nydelig stykke låt la jeg den ut på Urørt og tenkte ikke mer på saken før en stund etter jul. Men når jeg så utpå nyåret ser innom siden min, hva er det jeg ser? Låta har blitt lyttet til i overkant av 13000 ganger!

En helt idiotisk mengde ganger. Noen beskyldte meg i kommentarfeltet for å ha triksa med tallene, men der er jeg helt uskyldig. Og det kan se litt rart ut nå også, for nå står det to ulike lyttetall på siden, men det tror jeg har skjedd i en av omleggingene til Urørt. Tro det den som vil. Nå er antallet oppe i over 14000, og om det skal legges til den andre summen aner jeg ikke. Uansett, en del hatet (u)forståelig nok låta, mens noen syntes den var ganske bra. Man kan kalle den ganske masse forskjellig. Men danse – det må man.

Tragikomisk nok, her er den – min til nå største musikalske bragd:

[audio:http://www.langtynnmann.com/wp-content/uploads/2010/03/Jadda.mp3|titles=DJ Bæsj – Jadda]

8 kommentarer til “Digitalt dypdykk #4”

 1. Hehe, denne kan eg hugse! 13 000 lytt er ikkje værst! Men har du skreve skildringa av sangen sjølv?

 2. 555 nedlastingar? crazy.
  husker stor svein og liten svein på pc’n til far ja. lyden blei vel kjapt skrudd av trur eg.
  men fengande og dansbar låt!

 3. Eg kjende artisten best, så det var naturleg at eg skreiv omtala. 🙂

 4. Dette er som å høre Zappa fortelle om Bobby Brown. Jeg lar deg trekke ligningen mellom din og Zappas genialitet selv.

 5. Helt sjukt, ja! men tydelig at jeg må satse på en annen musikalsk retning!

 6. […] som dukket opp i knotten. Og så fikk jeg spilt VNRDS sin nye single. Til og med fikk jeg spilt min famøse låt kamuflert som en […]

 7. […] lydsporene hadde jeg raskt smelt sammen med det samme programmet jeg brukte til det famøse DJ Bæsj-prosjektet. Tekst ble skrevet på vei til studio og ellers tatt på sparket. Noe det hele bærer preg av. Så […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *