Lydkule


Henriette dro til Japan og kunne melde underveis at der har de alt. Så jeg kunne ønske meg noe. Litt perpleks over ikke å vite hva alt er bestemte jeg meg for en grov kategori: noe av verdi – noe som går på strøm. Jeg fikk en fabelaktig lydkule.

Og hva gjør en lydkule. Du skrur den opp sånn at den deler seg i to. I den krumme enden er det en jackinngang og i den flate enden er det en slags høytaler. Den medfølgende kabelen bruker du til å koble til din preferete lydavspiller.

Høytaleren i kula lager omtrent ikke noe lyd. Og det er hele poenget. Du må finne noe som lager resonans. Da blir det lyd. I stedet for å justere en 20-bånds equalizer kan du finne deg en enkelt enhet som gir den lyden du vil ha. Ganske enkel fysikk, men det finnes knapt noe morsommere enn enkel fysikk – som lager lyd.

[flashvideo file=»video/lydkule.flv» /]


5 kommentarer til “Lydkule”

  1. Ja, kofferten var full av rare ting (i plast). Men lydkula fikk en ekstra dimensjon da jeg fant ut at det gikk an å putte den på skallen. Håhåi!

  2. Japan! Eg gir meg ende over.. Det var det eg tenkte på, korleis blir lyden når ein putter den på huet?! Føljetong?
    For ei kone (og for eit Japanland)!

  3. Lyd på/i huet må nesten bare prøves! Vet ikke helt hvordan jeg skulle klare å fange lyden som er inni huet til en evt føljetong… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *