Otamatone


Det vanket enda en ting fra Japan. Jeg ba om det som var øverst til høyre i neste butikk. Det var en Otamatone. De kommer visstnok i større utgaver med litt større musikalsk frihet, men jeg tviler på om man vil se Otamatonevirtuoser sprade rundt i gatene her. Likevel, et komisk konsept.

Det hele dreier seg om et instrument som er formet som en åttendelsnote, noe som også gjør at den får et saksofonlignende preg. Men du skal ikke blåse i den. Bare trykke. Den har tre knapper. En for valg av sang, en som og gir deg en forhåndslytt på sangen du skal spille, og en tredje hovedknapp som du spiller med. Utfordringen ligger i rytmikken. Du skal trykke og holde nede knappen så lenge tonen i melodien skal holdes. Det kommer ny tone for hvert trykk, uansett hvor lenge du har trykket.

Bonusen er at Otamatonen har en ansiktsform med en åpen munn du kan eller skal klemme i munnvikene på. Det gir en svak endring av tonen, litt som hvis du spiller munnspill, men muligens er ansiktsklemmingen mest for showets del. Og det blir jo et slags show.

[flashvideo file=»video/otamatone.flv» /]


3 kommentarer til “Otamatone”

  1. Japan er rare greier. Åja.
    Og leketøyet er artig omtrent like lenge som du tror! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *