iFondisseksjon


Selv om iPhonen er et flott produkt har de en tendens til å gå i fysisk oppløsning litt for tidlig. Så tidlig at det i Apples øyne nok er fornuftig med den skrinne ettårsgarantien. Mitt andre eksemplar har nå fått den samme skaden som den første, nemlig en defekt av og på-knapp. Selv om det ikke er mange gangene den har gått i bakken har den i tillegg en sprekk over halve ryggen, slarkete laderkontakt, en muteknapp som ikke virker slik at jeg må mute med lomma.

Av og på-defekten gjør at jeg i praksis ikke kan fly. Det kan bli problematisk, så det beste er om jeg klarer å fikse den. Helst selv. En halmstråaktig teori er at det bare har samlet seg så mye skitt i form av personlig fett fra hender og ansikt, i tillegg til generelt støv, at det har blitt dårlig kontakt.

Det var bare to synlige skruer som kunne fjernes, men bakdekselet ville fremdeles ikke av. Så i stedet for å bruke makt konsulterte jeg internett som kunne fortelle meg at det er glasset som skal trekkes av med en sugekopp. Svært spennende. Videre kunne internett fortelle meg at det var hele 7 kabler og et par skruer til som måtte flippes av før jeg kunne komme meg helt fram til knappen det gjaldt.

Lysten var stor til å fly, men jeg trakk meg. Det slo meg at det kanskje ikke var det mest fornuftige å rote inni telefonen som fortsatt av innlysende årsaker var på. Kortslutningsspøkelset lurte rundt hjørnet. Så jeg nøyde meg med å skrape bort det meste jeg kunne se av udefinerbart avfall og skrudde den sammen igjen. Og den er fortsatt på. Jeg får bli hjemme.


7 kommentarer til “iFondisseksjon”

  1. Du må jo teste! Har sagt det før – du kan jo låne min gamle hvis det går åt skogen. ingenting er så tilfredsstillende som å dissekere appleprodukter og få satt de sammen igjen!

  2. @Hans Martin Det er et knalltilbud jeg tar til meg! Må jo teste. Det eneste er om jeg bør vente til den lader ut først. Og jeg har jo ikke noe garanti for at det er dritt som gjør det, så alt kan jo være fånyttes. Bortsett fra gleden av å sette den sammen igjen, da.

  3. Jeg føler du har et samfunnsansvar her, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre skikket til å gyve løs på en slik utfordring enn deg!

    Du vet det klør i fingrene dine etter å prøve…

  4. @Håvard Det klør noe helt vilt! Men jeg bør kanskje skaffe meg en erstatningsknapp først, slik det ikke bare blir en fjerning av smuss. Større sjanse for suksess.

  5. Mens spenningen stiger, kanskje på sin plass med litt ære til (eg går ut ifrå at det var) kona som har kjøpt slik fin og praktisk krok – med sugekopp. For hadde du elles hatt ein slik – altså sugekopp – tilgjengeleg når kløinga var som verst?

  6. Det er nok heilt sant, Elise. Praktiske sugkoppkrokar et nok ikkje øvst på interiørhandlelista eg set opp. 🙂

  7. […] Det har vært mye skriverier i det siste om at FBI på mer eller mindre mystisk vis har fått tak i UDID-numrene  til noen millioner ienheter. Disse er på minst like mystisk vis havnet i hendene på noen iherdige sjeler som selvsagt har lagt de ut på internett. Hvorfor og hvordan FBI har fått tak i de er jo interessant nok, men på et personlig plan ville det jo vært smigrende i tillegg til interessant om FBI hadde nummeret til min kasserte iPhone som tidligere i år gjennomgikk et svakt gjenopplivingsforsøk. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *