NAS


Det har lenge vært et stort ønske å få et digitalt sømløst hjem. Nå er jeg nærmere enn noen sinne. Jeg litt fikk og litt kjøpte en NAS til jul.

Delfinansiert av julens velgjørere gikk jeg til anskaffelse av det som skal redusere risikoen for nok en digital tsunami. NASen er en bitte liten server som alle komputeraktige ting jeg har til rådighet kan kommunisere med. Her kan jeg lagre alle data og får dermed samlet alt på ett sted, slik at jeg ungår det tiltagende datakaos jeg har nå, pluss at den tar backup automatisk av alt sammen. Dette er framtiden for enhver husholdning.

Den ekstra bonusen er at via mediesenteret xbmc, som jeg kan kjøre fra den lille Dell-maskinen jeg fikk for 800kr, kan spille av film og vise bilder på TV, og spille av musikk på stereoanlegget.

Tilleggsekstrabonusen her er at alt dette igjen kan kontrolleres fra iFonen. Det er jo for godt til å være sant. En liten jobb gjenstår med å få plassert alt på riktig fysiske sted. Blant annet skal Dellen gjemmes bort et sted. Men det er detaljer. Den lille blå prikken nederst er NASen.


16 kommentarer til “NAS”

 1. Eg trur faktisk når eg tenkjer etter at det er det eg hevder. Framtida! Håhåi!

 2. Flotte greier, merker jeg blir litt inspirert nå! Men du mangler jo en ting: en skikkelig TV! 🙂

 3. Ja, du har så rett! Flaue greier… 🙂 Må skaffe. Men la deg inspirere! Du trenger NAS du også!

 4. Heime hos oss har me ein del ryggsekkar som det står ESA på, og me har berre 14» rør-TV. Kan det vere ein samanheng?

 5. Ein klår samanheng mellom 14″ røyr og ESA. Det er omlag same teknologi skulle eg tru?

  NASA: Ein stad må jo framtida si teknologi kome frå! Från rymden!

 6. XBMC er alle tiders. Jeg kjører det som OS på ASRock-en i stua. Nesten perfekt, og tar alt av formater og kvaliteter. Selv setter jeg spesielt stor pris på at den kan lese rar-pakkede filer direkte.

 7. Jasså? Rar direkte, sier du? Siden den nesten er perfekt, hva mangler?

 8. […] en ekstra komputer. Særlig når den kan skaffes i bytte mot en flaske vin. Men etter at jeg fikk NAS i hus har det faktisk blitt et behov for en til. For NASen i sammenheng med TV må jo kontrolleres […]

 9. @Sv1
  Det mangler en web-browser.
  Av en eller annen grunn har utviklerne bestemt at «web» ikke
  hører hjemme i en mediaspiller.

 10. Aha. Kanskje det hadde vært noe. Men ser ikke helt den store nytten sånn umiddelbart bortsett fra til noe. Må fundere på. 🙂

 11. Dersom en kjører XBMC i Linux eller Windows, er det jo ikke noe problem, da en kan bruke browser med en gang en avslutter XBMC.
  Problemer oppstår når XBMC kjøres i live-versjonen (som OS).
  XBMC har funksjoner for Youtube, NRK, etc, men jeg syntes disse er dårlige, i forhold til hvordan de ville blitt med en browser.

  Kommer jeg på at jeg vil sjekke en nettavis, må jeg pent finne frem den bærbare, eller ta turen inn på datarommet. Dette er ikke et stort problem, men det kunne vært greit å bruke 50″ i slike situasjoner.

 12. Ser poenget forsåvidt. Jeg har også xbmc som OS, men jeg har jo løst problemet ved å ha iFon eller iPad i en kropps avstand. 🙂

 13. […] etter det sømløse digitale hjemmet ble reaktualisert etter at NAS kom i hus. Forsøk med xbmc på diverse komputere ble gjort med suksess. Likevel har det hele tiden […]

 14. […] NASen er sjuk. Den har vært det siden i sommer, men jeg har ikke fått tomla meg til å gjøre noe med før i det siste. Jeg har liksom tenkt at alt ville løse seg med en firmwareoppdatering, men det viste seg å ikke være så lett. Helt kort får jeg ikke kontakt med den med mine disker inni. Og det er det som er det dramatiske. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *