Årsakskjede


For en stund siden kjøpte jeg Band Hero, mest for trommenes del. Viktig å få spilt trommer. Men jeg kom aldri helt i gang. Blant annet måtte spillet helst ha en TV med 60hz, mens min bare har 50hz, og så bråker xBoxen så infernalsk at jeg egentlig bør ha et eget rom til den for å få volumet høyt nok.

Likevel, trommene kan jo ikke bare stå der, så jeg tenkte at noen på internett må vel ha tenkt tanken å koble de til komputeren og spille trommer med flotte trommesamples. Et lite søk senere hadde jeg funnet ut at trommene faktisk har midi inn/ut allerede, så problemet var løst før jeg hadde satt i gang. Jeg hadde jo sett det, men ikke klart å koble to og to sammen.

Dette førte til at jeg fikk en svært god grunn til å skaffe meg et lydkort med midi og koble alt sammen. Etter litt luring endte jeg på et flott lydkort. Problemet var at med det lydkortet jeg endte opp med fulgte det ikke med noe egnet programvare. Når så det var skaffet fant jeg ut at komputeren min er smekkfull, og ikke har plass til noe mer programvare. Så lydkortet har jeg ikke fått testet enda.

Dette var jo en gylden anledning til å flytte data fra komputeren over på den eksterne disken jeg fikk som erstatning for den som forårsaket den digitale tsunamien, for å få plass til programvare slik at jeg kan spille trommer. Det må sikkert snart være to år siden jeg fikk disken, men jeg har enda ikke testet den, siden jeg i mellomtiden hadde skaffet meg en annen.

Til slutt brettet jeg opp ermene for å sette i gang den digitale migrasjonen. Målet var å bruke den ubrukte eksterne disken til lagring, og bruke den mellomkjøpte som backup, installere programvare, for deretter å teste lydkortet, og så koble til trommene. Men det ville seg ikke helt slik. For den ubrukte disken jeg fikk i erstatning har en annen strømforsyning enn den som knelte. Produsenten sendte meg en ekstra strømforsyning før jeg fikk disken, men den var av den gamle typen. Så nå står jeg her. Uten strøm, og hele kjeden raser sammen. Men så ser jeg under disken.

Kan dette bety at den digitale tsunamien aldri har funnet sted. Kan det bety at inni den disken jeg trodde var ny faktisk skjuler seg alt det jeg trodde var borte. Men her sitter jeg da, to år senere. Uten strøm og dermed ikke mulighet til å flytte data, installere ny programvare, teste lydkort og få spille miditrommer. Det gjelder å se litt nøyere på ting.


3 kommentarer til “Årsakskjede”

  1. Det blir vel til det, men kun for å være en plagsom kunde har jeg spurt iomega om de ikke bare kan sende meg en til. 🙂 men det blir nok clasen, ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *