Midihindrer


Microsoft sin hindrer av midi.

Jeg har lenge lurt på hvorfor jeg har en hang til å kjøpe brukte ting i stedet for flunkende nye. Nå har jeg fått bekreftet antagelsen. Det er rett og slett fordi det er større sjanse for at de brukte tingene faktisk virker. De har jo vært i bruk.

For en stund siden gikk jeg til innkjøp av TVspill-trommer. Meningen var å spille spillet, men jeg fikk det ikke til å fungere ordentlig, og av andre årsaker ble trommene inntil videre pakket bort. Men når det slo meg at trommene hadde midi inn/ut øyent jeg muligheten av å kunne spille inn trommer i datamaskin – med trommestikker. For en glede det var i vente. Problemet var bare at heller ikke det fungerte.

Jeg har aldri operert midi før. Det skulle jo være en smal sak, men det ville seg ikke og trommene ble nok en gang pakke bort for en lengre stund. Så etter noen måneder når problemene er glemt starter man på nytt. Men enten så fikk jeg ikke lyd eller så kom det en liten lyd, og så et vilkårlig minutt senere kom kanskje en lyd til. Jeg tenkte at et eller annet sted i signalkjeden er det noe som skaper en forsinkelse, og alle muligheter ble eliminert. En stund fryktet jeg at det flaue hadde skjedd, at jeg hadde puttet de fattige to kablene i feil inn/utgang. Men det viste seg at feilen lå hos Microsoft.

I det nyeste produktet i den minste enheten var det en kontaktfeil. Litt lirking og de store trommene rullet ut. I en frustretblandet lykkerus kunne jeg endelig spille de flotteste trommelicks med alskens trommelyder som gjemmer seg i komputeren. Nå har jeg i det minste lært et eller annet, men har mistet verdifull trommetid. Den må tas igjen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *