Hodekamera versjon 1


Jeg har lenge hatt lyst på et hodekamera. Problemet er bare at det koster så mye i forhold til hvor mye jeg faktisk kommer til å bruke det. Derfor har den i alle fall midlertidige løsningen vært å forsøke å lage et selv.

Alphaversjonen er ikke dokumentert men var egentlig bare en bare badehette der jeg klemte inn et kompaktkamera med linsa ut et hull. Svært trangt og på grunn av panneanatomi litt feil vinkel og nådde aldri reell produksjon.

Den første versjonen som nådde beta var hakket bedre. Det var det samme kameraet festet til en slags hjelm laget av gaffateip. Her var det fortsatt utfordringer med hensyn til vinkel og også bevegelse i kamera når kropp og hodet flyttet på seg. Denne kom heller ikke i reell produksjon.

Men versjon 1 er nå et faktum. Noen små justeringer, og jeg har nådd et tilfredsstillende mål. Det som skulle til var en kombinasjon av iPhone, en modifisert hodelykt, strikk, brødposeklype og en borrelås. Det er fortsatt litt trøblete med duving i kamera forover, så neste steg blir en stabilisator midt over skallen. Et annet problem er at telefonen min synger på siste verset, og linsa er full av støv. Bildekvaliteten er derfor så som så. Men noe er på gang.

[flashvideo file=»video/hodekamera-test1.flv» /]


2 kommentarer til “Hodekamera versjon 1”

  1. Ah, den gyroen blir en utfordring. Men har jo gaffa og tilgang til Clas Ohlson. Løser saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *