Radiostyrtbilmekanikere


På noen fly kan man kjøpe ulike artikler som er eller mindre interessante. Under min oppmåling av amerikakoffert kom jeg over en sak jeg kjøpte for noen år siden. En liten radiostyrt bil.

Gleden var selvsagt stor, og jeg fant frem rykende ferske batterier og ventet i åndeløs spenning på at den skulle lade. Men bilen ville ikke lade. Bilen fikk strøm når den sto til lading, men batteriet ville tydeligvis ikke lagre strøm. Prosjektet virket håpløst helt til elektroingeniør, blant mange ting, Richard kom på besøk. Hvorfor ikke bytte batteri.

Panseret ble raskt tatt av og det ble konstatert en svært finmekanisk elektronikk. Batteriet var av en sånn type at det ikke er noe man har i kjøkkenskuffen til enhver tid. Men et klassisk AA-batteri har man jo.

Etter litt romstering fant jeg en gammel telefonledning som ble splittet opp, men ledningene var litt for tynne til å effektivt monteres. Derimot strips til å knyte sammen brødposer med var svært hendig. Av øvrig verktøy og materialer som ble brukt i operasjonen var en leatherman og en rull med Scotchteip. Mulig at vi burde hentet fram gaffateipen for raskere suksess, men den er kanskje mest aktuelle i litt større prosjekter.

Etter litt prøving og feiling med å holde ledningene fast på polene inni bilen var vi på nippet til å gi opp. Motoren ville ikke gå. Litt utslag på styringa, men det var alt. En siste anstrengelse ble gjort på å feste ledningene på ladepunktene under bilen. Og jammen funket det ikke. Dette krevde selvsagt et videografisk bevis.

[flashvideo file=»video/bilfilm.flv» /]

Dessverre var batteriet på taket for tungt til bilen ville gå framover. Men likevel, en stor glede over et vellykket prosjekt. Et mindre batteri skal man nå få tak i.


5 kommentarer til “Radiostyrtbilmekanikere”

  1. Nømmen hælle dussen for ein nuskesøt liten bil. Og så søt lyd. Hehehe. Tipper det blir topp med litt mindre batteri. Makelause mekanikarar!

  2. Ja, den er veldig flott, og etter det eg kan hugse gjekk han svært fort! Morro!

  3. De har slike hos Clas, koster 99,- Hva med å kjøpe en slik, amputere batteriet, for deretter å transplantere det i denne autos?

  4. Men da kan jeg jo bare kjøpe en ny, og ha denne som delebil? Smaaaart…!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *